Japonská KONJAC houbička TSUYA NO TAMA
Kód: 17243Související produkty
Detailní popis produktu
„Originální konjac houbička je kultovní produkt z Japonska. Je vyrobena je 100% konnyaku potravinářské kvality. Je bílá jako sníh v přírodním parku na ostrově Honšú, bělená pouze sluncem, sušená pouze větrem. Tento poctivý produkt v sobě spojuje tradiční řemeslo, funkčnost a estetiku. Jedná se o jednu z nejjemnějších a nejměkčích houbiček, kterou jsem kdy měla možnost vyzkoušet. Z kvality jsem opravdu nadšená a jsem nesmírně poctěna, že vám houbičku mohu nabídnout. Používám ji denně po odlíčení pleti jako jemný peeling. Nejvíce oceňuji viditelné zlepšení mé pleti. Houbička je zabalena do minimalistické krabičky v japonském stylu, manuál je tištěn na japonském tradičním papíru a určitě potěší i vaše blízké jako užitečný dárek."
— Kateřina Kloudová
aromaterapeutka a parfumérka
VLASTNOSTI
Originální japonská konjac houbička neobsahuje žádné chemikálie, příměsi, syntetickou parfemaci ani barviva.
Je 100% biologicky odbouratelná.
Konjac houbička čistí pleť, šetrně odstraňuje odumřelé buňky, přebytečný maz, zjemňuje póry, jemně masíruje, stimuluje mikrocirkulaci, zpevňuje a tonizuje pokožku.
Pomáhá čistit ucpané póry bez podráždění pleti.
Výsledkem je rozzářený vzhled pokožky působící zdravě a mladistvě.
Konjac houbička je vhodná pro všechny typy pleti a také pro jemnou dětskou pokožku.
JAK SE VYRÁBÍ?
V Japonsku se konjac neboli konnyaku tradičně používá po staletí v kuchyni vzhledem k obsahu minerálů a vlákniny. Pro své vlastnosti se objevuje nejen v pokrmech ale také v kosmetice. Konjac se vyrábí ze škrobu podzemní hlízy vytrvalé rostliny zmijovce indického (Amorphophallu konjac), která má svůj původ v Asii.
Konjac houbička se zrodila v malém městečku v regionu Kansai.
Hlízy konjacu jsou zde kultivovány po dlouhá léta.
Suchý, studený vítr foukající z hor, teplotní rozdíly mezi dnem a nocí nabízejí skvělé klima pro výrobu vysoce kvalitního produktu tkvz. „shimi-konjac“, mraženého konjacu určeného k jídlu.
V roce 1924 zde „shimi-konjac" vyrábělo 460 manufaktur, avšak tvrdá práce v průběhu studené zimy přiměla jejich podnikání ukončit. V současné době se zde nachází pouze jeden aktivní výrobce, který je zároveň výrobcem TÉTO konjac houbičky.
Tento výrobce má stotřicetiletou historii a jeho výrobní metoda se nikdy nezměnila.
Originální japonská houbička je bílá jako sníh v přírodním parku regionu Kansai, bělená pouze sluncem, sušená pouze větrem.
Konjac houbičky jsou vyráběny ručně a jejich výroba trvá přibližně dva měsíce. V průběhu výroby se nepoužívají žádné automatické stroje. houbičky jsou výsledkem jedinečného propojení lidského umu a přírody.
Poctivá výroba krok za krokem:
1. mražení (přibližně pět dnů)
Čistý konjac prášek je vyráběn jen z devíti procent celé konjac hlízy stoprocentně pěstované v Japonsku. Z konjac prášku je potom vyráběna konjaková houbička. Konjac se mění do houbovité struktury díky opakovanému zmrazování a následnému rozmrazování po dobu minimálně 4 dnů.
2. Bělení sluncem (přibližně deset dnů)
Bloky konjac houbiček jsou umístěny k vybělení v čisté panenské přírodě. K tomu je potřeba jen sluneční záření po dobu čtyř dnů z jedné strany a dalších čtyř dnů z druhé strany. Plné vybělení sluncem zabere přibližně deset dnů.
3. sušení (přibližně jeden a půl měsíce)
Vybělené konjac houbičky jsou na více než tři dny zavěšeny pod střechu, aby vyschly. Než houbičky plně vyschnou trvá to přes pět týdnů. Po tomto procesu je výroba konjac houbičky dokončena.
4. Formování a balení
Otvorem v každé houbičce je protažen provázek. Poté jsou houbičky pečlivě zkontrolovány a po jedné ručně zabaleny.
JAK SE POUŽÍVÁ?
Konjac houbičku používejte denně, je vyrobena ze 100% konnyaku potravinářské kvality. Zacházejte s houbičkou stejně jako s potravinářským produktem, protože neobsahuje žádné konzervační ani chemické látky. Pokud delší dobu houbičku nepoužíváte, může dojít k jejímu poškození. Houbička oceňuje vaši každodenní péči, za to se vám odmění zářivou pletí.
1. Houbičku namočte do vlažné vody, počkejte až zvětší svůj objem a změkne.
2. Houbičku lehce promněte, nikdy ji neždímejte ani nekruťte, mohli byste ji poškodit. Pokud používáte make-up, nejdříve se odličte, jak jste zvyklá. Dobře navlhčenou houbičkou dočistěte obličej. Jemnými krouživými pohyby masírujte pleť obličeje, krku a dekoltu. Nikdy nepoužívejte suchou žínku na vaši pleť.
3. Po každém použití houbičku pečlivě opláchněte a šetrně z ní vymačkejte co nejvíce přebytečné vody.
Umístěte ji do skleněné misky a uchovávejte v chladničce (díky tomu prodloužíte houbičce životnost). Misku uzavřete, abyste zabránili vniknutí baktériím a pachům z chladničky. V případě dlouhodobé nepřítomnosti skladujte houbičku v mrazničce.
4. Skladujte mimo dosah dětí. Doporučuje se vyměnit houbičku každé tři až čtyři týdny.
V případě správného skladování ji můžete používat déle.
BALENÍ
Konjac houbičku obdržíte v originálním balení.
Z hygienických důvodů je balena do celofánového sáčku přímo v japonské manufaktuře.
Krabička v japonském stylu vznikla v České republice v renomovaném studiu Činčera, které právem patří ke špičce obalového a produktového designu u nás.
Do krabičky je vložen manuál, který je vytištěný na japonském tradičním papíru s prvky odkazující na bílý sníh v přírodním parku v regionu Kansai.
Obaly jsou plně biologicky degradovatelné.
Váha konjac houbičky je 7gr. Houbička je 100% biologicky rozložitelná.
Každá houbička je vyrobena ručně, tudíž hmotnost a velikost každé houbičky může být mírně odlišná stejně jako každého ručně vyrobeného produktu.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.